1.500 reclameborden weg tegen overlast langs Limburgse wegen (video)

Tijdens een actie tegen visuele overlast hebben de parketten van Hasselt en Tongeren en de politiediensten in Limburg 1.500 borden in beslag genomen, die her en der in het wilde weg zonder de vereiste vergunning geplaatst werden. "De borden, die langs de wegen staan, vormen een stedenbouwkundige inbreuk", aldus de persmagistraat van het Hasseltse parket woensdag.

mimeers

De actie tegen zichtvervuiling door de wildgroei van borden startte woensdagochtend om 6 uur. Alle politiediensten in Limburg, behalve de zone GAOZ (Genk-As-Opglabbeek-Zutendaal), namen aan de actie deel.

De borden langs de wegen worden veelal geplaatst om reclame te maken voor fuiven of evenementen. De inbeslaggenomen borden werden naar de gebouwen van de federale gerechtelijke politie in Hasselt overgebracht.

Onderschepping

"Blijkbaar had iemand lucht gekregen van de actie, want de politie onderschepte een jeep met een aanhangwagen waarop borden lagen. Een persoon was bezig de borden weg te halen. Het voertuig van die persoon en de borden zijn ook in beslag genomen", vertelt de Hasseltse parketmagistraat Frank Bleyen.

"De verantwoordelijken achter de borden worden opgespoord. We vermoeden dat er een organisatie achter zit. Ze zullen worden vervolgd en riskeren correctionele straffen, zoals gevangenisstraffen en/of geldboetes."

De federale politie coördineerde de actie in samenwerking met de twee parketten en de lokale politiezones.

Belga Foto TP


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio