Pinkpop-organisator kwaad op Herman Schueremans

Print

Pinkpop-organisator kwaad op Herman Schueremans

De Nederlandse festivalorganisator Jan Smeets (foto boven) is razend. Hij vind het niet kunnen dat Herman Schueremans (foto links) Metallica heeft geprogrammeerd op Werchter Boutique tijdens zijn Pinkpop, dat zaterdag van start gaat.

Smeets wist wel namen als Bruce Springsteen en The Cure te strikken maar wilde zelf ook Metallica naar Landgraaf halen. In plaats daarvan treedt de Amerikaanse metalband nu maandag op in Werchter.

"Voor het eerst in 43 jaar word ik in mijn pinksterweekend bekampt", klaagt Smeets in een krant van De Persgroep.

"Schueremans heeft Metallica (foto onder) naar België gehaald terwijl ik nog aan het onderhandelen was met de groep om op Pinkpop te spelen. Bovendien begrijp ik niet waarom Werchter Boutique op dezelfde dag moet plaatsvinden als mijn festival? In de 43 jaar dat ik in het vak zit, heb ik dit nog nooit meegemaakt. Je maait het gras weg niet voor de voeten van een collega".

Gevolg: daar waar Pinkpop andere jaren makkelijk 6.000 Belgen weet aan te trekken, zakken er komend weekend amper 3.000 landgenoten af naar Nederlands-Limburg.


Maandag, de dag dat Metallica optreedt in Werchter en Bruce Springsteen in Landgraaf, is zowel Werchter Boutique als Pinkpop uitverkocht.

Archieffoto's JG/PhotoNews