Jonge snelheidsduivel wil spaargeld aan slachtoffer geven

De jonge snelheidsduivel die vorige week in Temse met zijn Audi R8 een zwaar ongeval veroorzaakte en vluchtmisdrijf pleegde, wil het slachtoffer al zijn spaargeld schenken, zowat 10.000 euro. De 21-jarige dader bekende intussen dat zijn verhaal over een carjacking verzonnen was.

jrosquin

Benjamin D.C. kroop vorige week dronken achter het stuur van zijn exclusieve wagen na een avondje op restaurant met vrienden. Met veel te hoge snelheid knalde hij op de E17 in Temse tegen de auto van Martine Beirnaert. De 50-jarige vrouw zat gekneld in haar wagen tot de hulpdiensten haar uit het wrak kwamen bevrijden. Net op tijd, want niet veel later vloog haar auto in brand. De verpleegster en moeder van twee kinderen lag de voorbije week met ernstige verwondingen in het ziekenhuis. Maandagmiddag mocht ze terug naar huis.

Tot inkeer

Door enkele dagen in de gevangenis te zitten, kwam de jongeman uit Bornem tot inkeer. De jongeman geeft toe dat hij loog in zijn eerste verklaringen. "Het verhaal dat ik gecarjackt werd, is verzonnen. Ik heb dat gezegd omdat ik in paniek was na het ongeval dat ik veroorzaakte. Ik had gedronken en was in slaap gevallen", biechtte hij op aan advocaat Vic Van Aelst.

Volgens de advocaat heeft de jongeman al het geld van zijn spaarrekening, zowat 10.000 euro, op een aparte rekening gezet om de vrouw te vergoeden.

Foto: Geert De Rycke

Bron: De Standaard en Het Nieuwsblad

Meer over Temse