Kevin Janssens 'vast' bij Antwerps Toneelhuis

Toneelhuis krijgt een vaste acteurskern. Opvallend gezicht onder die zes spelers is Kevin Janssens. "Katelijne Damen, Abke Haring, Tom Dewispelaere, Marc Van Eeghem, Johan Van Assche en Kevin Janssens vormen vanaf nu onze vaste kern van acteurs", vertelde artistiek coördinator An-Marie Lambrecht bij de voorstelling van het seizoen 2012-2013.

mimeers

"De komende vier jaar zullen zij opduiken in allerlei Toneelhuisproducties. Het zijn publiekslievelingen, en met een vast ensemble kan je ook makkelijker repertoire spelen of een productie hernemen. De spelers zijn toch in huis."

Met FC Bergman en Mokhallad Rasem is ook het ensemble van makers bij Toneelhuis uitgebreid met twee nieuwe namen. "In de komende seizoenen gaat Toneelhuis ook nauw samenwerken met Toneelgroep Amsterdam: Ivo van Hove en Guy Cassiers maken ieder twee voorstellingen met een mix van eigen spelers."

In de lente van 2013 strijken voor het eerst ook een week lang amateurgezelschappen in de Bourla neer. "Via een project met OpenDoek vragen we aan Antwerpse amateurtheatergroepen om zich te buigen over het repertoire van Toneelhuis. Dan kunnen zij die teksten volgens hun interpretatie op de planken brengen." In 2011 bereikte Toneelhuis 125.000 toeschouwers.

Ilse DEWEVER Foto LuMa