Bedrijf wil afgeschafte snelbussen overnemen (poll + video)

Print
Bedrijf wil afgeschafte snelbussen overnemen (poll   video)

Bedrijf wil afgeschafte snelbussen overnemen (poll + video)

Lommel - Busbedrijf Staf Cars uit Lommel gaat onderzoeken of ze de door De Lijn afgeschafte snelbusdiensten kan overnemen. De snelbussen die vanuit het noordoosten van Limburg richting Antwerpen, Leuven en Brussel rijden, worden vanaf augustus door De Lijn geschrapt uit hun aanbod.

"Wij willen de snelbusdiensten blijven verzekeren en maken ons sterk dat het economisch gezien rendabel is, op voorwaarde dat de reizigers bereid zijn een redelijke bijdrage te betalen. Die zal iets hoger zijn dan hetgeen ze nu betalen", zegt Paul Cremers van Staf Cars. "We inspireren ons op het intercity-vervoer dat in andere Europese landen al bestaat. We hebben de beheersnota doorgenomen en vinden op het eerste gezicht geen aanwijzingen van een exclusiviteitscontract met De Lijn. Mocht de vergunning ons toch geweigerd worden, dan houden we nog een plan B achter de hand", zegt Cremers.

Wat dat plan B inhoudt, wil hij niet zeggen. "We willen concurrenten immers niet op ideeën brengen. Wij zullen de reizigers van de snelbussen in elk geval op een veel comfortabelere manier vervoeren dan nu het geval is."

Zondagavond werd er in Maaseik actie gevoerd tegen het verdwijnen van de snelbussen (foto).

Bekijk ook de reportage van TV Limburg
Staf Tours wil snelbusdienst overnemen Protest tegen afschaffing snelbus

JaS

Foto Sven Dillen


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio