Twee dodelijke slachtoffers na crash op Sezoensrally

Op de Sezoensrally in Bocholt zijn twee rallyrijders om het leven gekomen. Een van de piloten reed na een stuurfout tegen een boom. Daarbij kwamen beide inzittenden van de wagen om het leven. Het gaat om Roel Vrolix (40) en Stef Winters (43), die met wagen nummer 82 reden. Dat meldt de organisatie.

ccardinaels

Zowel de chauffeur als de copiloot waren er enstig aan toe. Een van hen is op weg naar het ziekenhuis overleden in de ziekenwagen. Het andere slachtoffer werd met een helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Hasselt, maar ook hij overleefde de crash niet.

Hoge snelheid

"Het ongeval gebeurde tijdens de tweede klassementsrit, dadelijk na een jump", legt adjunct-wedstrijdleider Rudi Deckers uit. "De rijder verloor de controle over het stuur en reed tegen hoge snelheid op een boom. Het veiligheidsplan is meteen in werking getreden, de hulpdiensten waren snel ter plaatse. De wagen heeft heel even vuur gevat maar de stewards wisten de brand onmiddellijk te blussen. Leden van een interventieteam hebben de rijder en co-rijder uit de wagen bevrijd."

Vorig jaar gebeurde op net dezelfde plaats ook al een ongeval.

In het publiek geraakte niemand gewond, zo liet burgemeester Jos Claessens weten. De rally is afgelast.

Lees ook: Burgemeester Claessens: "Dit is een enorme klap"

Bekijk ook de reportage van TV Limburg

Bekijk ook de reportage van vtm:

Foto JG

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio