thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Weg vrijgemaakt na zwaar ongeval op E313

Op de E313 richting Antwerpen is woensdagmiddag ter hoogte van de afrit Geel-West een dodelijk verkeersongeval gebeurd. Het ongeval zorgde voor bijzonder zware hinder, maar de weg werd rond 17.30 uur weer vrij gemaakt voor het verkeer.

jatimmermans

Het ongeval gebeurde rond 12 uur. Er had zich een file gevormd doordat de afrit Geel-West is afgesloten wegens werken. Een vrachtwagenbestuurder merkte die te laat op en botste achteraan in op de file. Die knalde vervolgens op de personenauto voor hem en die werd tegen een derde vrachtwagen geduwd.

De chauffeur van de eerste vrachtwagen, een 45-jarige Nederlander, zat gekneld in zijn cabine en overleefde de klap niet. De andere bestuurders kwamen er vanaf met lichte verwondingen.

File

De rijbaan richting Antwerpen was een tijdlang volledig versperd en het verkeer moest in Ham de snelweg verlaten en een omleiding volgen. In de andere richting stond een kijkfile en ook op de secundaire wegen was het zeer druk.

Het verkeer begint langzaam opnieuw op gang te komen, maar het blijft flink aanschuiven vanaf Beringen tot Geel-Oost. De wachttijden bedragen ongeveer drie kwartier. Ook op de secundaire wegen zoals op de ring van Geel en de verbindingsweg tussen Geel en de E313 is het druk. De kijkfile in de richting van Hasselt neemt in lengte af.

Foto Hilde van Geirt, BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer