Henin: "Clijsters kan verrassen op de Spelen"

Kim Clijsters kondigde dinsdag aan dat ze door een blessure moet passen voor het gravelseizoen, maar ex-speelster Justine Henin gelooft nog steeds in de medaillekansen van haar oude concurrente in Londen. "Ze heeft volkomen gelijk dat ze zich op de Zomerspelen concentreert", verklaarde Henin woensdag tijdens een persconferentie van haar organisatie 'Justine for kids'.

mimeers

De viervoudige winnares van Roland Garros herinnerde aan de succesvolle comeback van Clijsters op de US Open in 2009. "Kim is een kampioene, ze kan voor een verrassing zorgen op de Olympische Spelen", zei de Waalse. "Zoals elke grote kampioene bezit ze de nodige vastberadenheid." Henin begrijpt ook dat Clijsters past voor het gravelseizoen, "gravel is immers een moeilijke ondergrond om op terug te keren", stelde ze.

Bezoek metrostation

Op de Spelen in 2004 in Athene bezorgde Henin België goud, een hoogtepunt uit haar carrière. "Alleen al deelnemen aan zo'n evenement is uitzonderlijk", aldus de ex-nummer 1 van de wereld. 'Juju' is zelf ook van plan om naar Londen te gaan tijdens de Spelen. "Ik zal het metrostation met mijn naam bezoeken en er een foto van nemen", lachte ze. Ze wil er ook de Belgische atleten een hart onder de riem steken en gaan kijken naar het zwemmen en enkele atletiekwedstrijden.

Wat haar 'sportieve' toekomst betreft, hoopt Henin ooit opnieuw tennis te kunnen spelen. "Vroeg of laat zal je me terugzien op de court. Wel niet in competitie", voegde ze er haastig aan toe. Henin denkt eerder aan een exhibitiematch ten voordele van 'Justine for kids'.

Foto PhotoNews