Riga verlaat Standard voor jeugdproject in Qatar

José Riga heeft vandaag op een persconferentie in Luik meer toelichting gegeven bij zijn vertrek als trainer van Standard. De 54-jarige coach gaat aan de slag in de golfstaat Qatar, waar hij deel zal uitmaken van de staf van de 'Aspire'-jeugdacademie.

mimeers

Riga verlaat de Rouches al na 1 seizoen, ondanks een nog lopend contract van een jaar. Onder hem werd Standard vijfde in Play-Off I en haalde de club de achtste finales van de Europa League.

Familiale beslissing

"Het was een kans die ik niet kon laten liggen", verduidelijkte Riga. Hij ondertekende in Doha een contract voor een jaar en zal er deel uitmaken van een team van vijf personen dat het Qatarese voetbal moet klaarstomen voor het WK voetbal in 2022. Ook zijn zoon neemt hij mee naar de golfstaat. Vanaf eind juni treedt hij er officieel in dienst.

"Ik kan er mijn carrière en mijn leven heroriënteren. Het was op de eerste plaats een familiale beslissing. Ik bedank Standard dan ook voor het begrip dat ze getoond hebben. In Qatar kan ik weer heel wat nieuwe zaken leren", aldus Riga over zijn beweegredenen.

"Het heeft geen zin om te discussiëren over de manier waarop mijn vertrek tot stand is gekomen. Ik wou mijn beslissing zo snel mogelijk aan de Standard-directie meedelen. Nog voor de wedstrijd tegen Anderlecht heb ik hen op de hoogte gebracht", kwam de 54-jarige coach nog even terug op het vroegtijdig uitlekken van het nieuws.

Lees ook: Anderlecht en Standard zitten zonder coach

Foto Belga