thumbnail: null
thumbnail: null

Scoutskinderen blij met terugkomst leider Scott

Scott Manyo is vrijgelaten uit het gesloten asielcentrum van Merksplas. Afgelopen weekend zag hij zijn scoutsleden terug en het werd een emotionele gebeuren.

jrosquin

“Pfff, het is wat geweest dit weekeinde. Ja, ik heb het een paar keer moeilijk gekregen. Vooral toen ik de Kapoenen zag waar ik leider van ben. Ze waren echt uitgelaten. Ik heb zelfs bloemen gekregen. Geplukt uit de weide.”

Scott werd zondagmiddag werkelijk bestormd door kinderen van zijn scoutsgroep. “Ik heb hen echt gemist”, zegt hij. Nadat de deur van de woning van zijn pleegouders in Boortmeerbeek al was platgelopen door vrienden, was hij zaterdagavond de ‘ster’ op de bierproefavond van de scouts. “Zondag moest ik naar de open dag op school. Ook daar was het een prettig weerzien met de vrienden. Ik hield er wel aan om zondagnamiddag even dag te gaan zeggen op de scouts.”

“We hebben enorm met hem meegeleefd”, zegt medeleider Sara. “Ik ben gelukkig dat ik weer thuis ben. Al blijft mijn toekomst erg onzeker”, geeft Scott toe. Over zijn verblijf in Merksplas zegt hij: “het was alsof ik in de gevangenis zat. Met vijf in een kamer met stapelbedden en een wc. Vooral dat lawaai zal me bijblijven.”

Lees ook: Het verwijderingsbeleid tegenover illegalen

TG

FOTO's JOREN DE WEERDT

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer