thumbnail: null
thumbnail: null

Erik Franssens krijgt hoogste Hells Angels-eer in cel

Erik Franssens, de man die vrijdag schuldig werd bevonden aan doodslag op Truienaar Tonny Duchateau, is lid geworden van de Hells Angels. In de assisenzaal waren zijn vrienden van de motorbende de afgelopen dagen opvallend aanwezig. Deze week zou Franssens in de gevangenis zijn ‘colours’, de hoogste eer, hebben ontvangen.

fvranckx

Lees ook: Hells Angels blijven ook na arrestatie proces-Franssens volgen Franssens schuldig aan doodslag

Vrijdag werd opnieuw een toeschouwer gearresteerd. De man zou verschillende opeenvolgende dagen minstens één jurylid hebben achtervolgd. In de wandelgangen werd vrijdag ook vernomen dat buiten het gerechtsgebouw nog twee andere getuigen waren geïntimideerd.

De twee Hells Angels die donderdag waren ingerekend (foto), zaten vrijdag wel gewoon weer in de zaal. De politie had na de arrestatie in hun wagen een boksbeugel gevonden, maar later bleek dat de twee niets te maken hadden met de intimidatie.

Het ging om twee vrienden van Erik Franssens. Op zijn verzoek hadden ze hun typische vesten van de motorbende aangetrokken. Franssens zou namelijk ook een Hells Angel zijn geworden. Zijn advocaat kon dat wel niet bevestigen.

Lees alles over het assisenproces-Franssens in de weekendeditie van Het Belang van Limburg.

NV Foto's TVG/TP

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio