thumbnail: null
thumbnail: null

Hells Angels blijven ook na arrestatie proces-Franssens volgen

Het begint stilaan duidelijk te worden waarom de juryleden van het assisenpoces van Erik Franssens (42) donderdagavond onder politiebegeleiding naar hun wagens werden gebracht. In de loop van de dag waren twee Hells Angels de Tongerse assisenzaal demonstratief binnengekomen. Vandaag werd een man uit hun gezelschap zelfs geboeid afgevoerd door de politie.

fvranckx

De politie-aanwezigheid nam gisteren in de loop van de dag opvallend toe rond de rechtbank. Een tiental veiligheidsagenten in kogelvrije vesten posteerde zich op cruciale plaatsen. Reden: een jurylid zou door toeschouwers geïntimideerd zijn.

Er is geen sprake van rechtstreekse benaderingen maar buiten de rechtszaal zouden bepaalde acties als onrustwekkend aangevoeld zijn.

Vrijdagvoormiddag haalde de politie een toeschouwer uit het publiek. Dat gebeurde nadat de man de assisenzaal verliet tijdens een pauze. Hij werd gefouilleerd, geboeid meegenomen en in een anoniem voertuig weggeleid.

De betrokkene woonde vanaf het begin van de debatten het proces bij. Hij zat de voorbije dagen in het gezelschap van twee Hells Angels die sinds deze middag de pleidooien opnieuw volgen.

Voorbedachtheid

Vandaag houden de advocaten hun pleidooi. Volgens de verdediging staat het vast dat Franssens Truienaar Tonny Duchateau (41) heeft doogeschoten. Volgens meester Geert Jaspaert, de raadsman van de ouders van het slachtoffer, is er zelfs sprake van voorbedachtheid. "Want Franssens had tijd om na te denken, vooraleer hij de trekker een tweede keer overhaalde in dat drugskot."

Lees ook: Jurylid tijdens proces Franssens voelt zich geïntimideerd

CN/NV/Belga Foto's TP/TVG

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio