Wie kaapt Schouterden weg bij STVV?

STVV spoelt de degradatiekater door, woensdag starten de trainingen terug voor een luik waarin een aantal oefenwedstrijden worden afgewerkt naar volgend seizoen toe. Intussen is het uitkijken wie STVV verlaat. Dat Wim Mennes vertrekt, is geweten. Enkele weken geleden waren OHL en Lokeren geïnteresseerd in Nils Schouterden, die nog onder contract ligt.

mimeers

TD Jan-Pieter Martens wil de linkervleugelspeler graag in Sint-Truiden houden, maar is ook realistisch. “Schouterden kan naar onze mening samen met Iandoli de linkerflank vormen die in tweede klasse veel ploegen pijn kan doen. Daar zijn we van overtuigd. Wij willen Iandoli en Schouterden allebei graag bij STVV houden. Maar als er een degelijk bod op tafel komt, wordt het een ander verhaal. Dan zullen we ook niet in de weg blijven liggen.”

Ludovoc Buysens

In het verleden trokken ook een aantal Nederlandse clubs aan de mouw van Schouterden. Wie nog meer kans maakt op een vertrek, is Ludovic Buysens. Hij had als een van de weinige STVV’ers een clausule in zijn contract. Door de degradatie is Buysens een vrije speler, zijn voorkeur gaat uiteraard naar een eersteklasser. Al wil Buysens het spel correct spelen en eerst ook met STVV rond de tafel zitten.

Foto JG