WTC weer hoogste punt van New York

Print
WTC weer hoogste punt van New York

WTC weer hoogste punt van New York

Tien jaar na de terreuraanvallen op de tweelingstorens in New York is het World Trade Center (WTC) weer het hoogste punt van de stad met negen miljoen inwoners. De nieuwe, in bouwsteigers staande Tower One (Toren een) van het WTC, ook Vrijheidstoren genoemd, zal maandag nog een hoogte van 381 meter bereiken. Daarmee torent hij net boven het panoramaplatform van de Empire State Building uit. Dat berichtte de New York Daily News.

De in 1931 gebouwde Empire State Building aan de Fifth Avenue in New York was lange tijd het hoogste gebouw van de wereld. De 102 verdiepingen tellende art deco-toren verloor zijn positie in 1972 aan het World Trade Center, dat slechts enkele kilometer verderop aan de zuidpunt van Manhattan ligt.

104 verdiepingen

Toen de tweelingstorens op 11 september 2001 in de as werden gelegd, ging de titel van hoogste toren van New York terug naar de Empire State Building.

De nieuwe Tower One zal 104 verdiepingen hoog in de hemel boven New York oprijzen. De stad New York rekent er op dat de bouwwerken ten laatste begin 2014 afgesloten zijn. Na zijn voltooiing zal hij met zijn 541,3 meter de tweede plaats op de wereldranglijst van hoogste wolkenkrabbers innemen. Naast Tower One komen nog twee wolkenkrabbers op Ground Zero, die eveneens plaats zullen bieden aan kantoren en winkels.

Foto PhotoNews