Hittegolf in Midden- en Oost-Europa

Midden- en Oost-Europa worden dezer dagen getrakteerd op een ronduit heerlijke lente. In Oostenrijk klom het kwik zondag naar 32 graden, in Litouwen naar 29 graden. Maar ook wij zullen vandaag een beetje van mooi weer kunnen genieten. “Maandag is de beste dag van de week”, zegt weerman Michel Nulens. Daarna wordt het wisselvallig.

mimeers

U heeft het zelf ongetwijfeld gemerkt: april was koud en nat. “Het heeft bijna elke dag geregend”, zegt Michel Nulens. Intussen bakken ze meer ten oosten van ons in de zon, met zomertemperaturen in onder meer Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije en de Baltische staten.

Voorspellingen België

En hier? Vandaag wordt het in elk geval mooi in Limburg. “Zo’n 23 graden. Droog en met redelijk wat zon. Een beetje zoals zondagnamiddag. Dinsdag krijgen we in de voormiddag regen en is het in de namiddag droger. Woensdag is dat net andersom. De temperaturen schommelen tussen 18 en 20 graden."

"Donderdag en vrijdag zakt de temperatuur tot zo’n 16 graden en daarna krijgen we 18 tot 20 graden. Maar het blijft zeker tot 8 mei wisselvallig", besluit Nulens.

LC Foto SM

Meer over weer