Russische voetbalbond bevestigt vertrek Dick Advocaat

De Russische voetbalbond heeft maandag bevestigd dat Dick Advocaat na het EK stopt als bondscoach van de nationale ploeg. "We accepteren zijn besluit met alle respect, want hij heeft goede resultaten bereikt met dit team", aldus vicevoorzitter Sergei Kapkov. "Het is heel netjes van Advocaat om dit al voor het EK te laten weten."

drombouts

Advocaat heeft Rusland sinds 2010 onder zijn hoede. "We gaan op zoek naar een nieuwe bondscoach die voor vier of vijf jaar hier wil werken", aldus Kapkov. "Hij zal nieuwe spelers bij de groep moeten halen, omdat in de huidige selectie veel veteranen zitten die in de nabije toekomst zullen stoppen."

"De reden voor mijn afscheid ga ik niet aan de grote klok hangen, maar ik kan wel meegeven dat geld niet het probleem is", had de Nederlander eerder op de dag laten weten.

Volgens het Russische agentschap Interfax is de kans groot dat De Kleine Generaal, die tussen oktober 2009 en april 2010 coach was van de Rode Duivels, volgend seizoen PSV Eindhoven gaat trainen, de club waar hij eerder al van 1995 en 1998 hoofdcoach was. Advocaat zou er interim-trainer Phillip Cocu vervangen.

Belga

Foto Photo News