Belgen boeken zomervakantie in functie van kortingen

Ondanks de financiële crisis zullen de Belgen tijdens de zomervakantie op reis gaan. De touroperators merken geen daling van het aantal boekingen, maar stellen wel vast dat de klanten op andere momenten boeken. "Mensen boeken heel vroeg of heel laat, om zo kortingen te kunnen genieten", stelt Baptiste van Outryve, de woordvoerder van Thomas Cook Belgium, maandag.

mimeers

"Het is geen topjaar voor ons, maar we hebben er vertrouwen in", aldus Van Outryve. "Naast de kortingen speelt het slechte weer een grote rol", legt Van Outryve uit.

Thomas Cook Belgium rekent voortaan een kerosinetoeslag aan, maar die houdt de mensen niet tegen om te boeken. "Als een reis 800 euro kost, komt daar 5 euro bij", verklaart de woordvoerder. "Dat kleine bedrag doet de mensen niet afhaken. e zien wel dat de klanten voor een tweede of derde reis vooraf het bedrag bepalen dat ze willen uitgeven, wat vroeger niet het geval was", besluit Van Outryve.

Bij Jetair en Sunjets zijn er, ten opzichte van vorig jaar, zelfs meer boekingen, stelt Florence Bruyère, de woordvoerster van de twee touroperators. Er zijn grote promoties waarvan de mensen willen profiteren", klinkt het. "Veel mensen boekten tijdens de vroegboekacties in de winter."

Ook Jetair en Sunjets halen het slechte weer aan als reden voor de gunstige verkoop: "De mensen hebben nood aan mooi weer en trekken naar het buitenland", besluit Bruyère.

Foto Belga