Dochter vermoorde Charly Enckels: "Waarom papa nooit meer gezien?"

De jury van het hof van assisen van Vlaams-Brabant veroordeelde vrijdag Micheline ‘Mieke’ Hendriks uit Tienen en haar minnaar Benno Vanderwegen uit Laakdal tot respectievelijk levenslange opsluiting en 25 jaar cel voor de gifmoord op Zonhovenaar Charles ‘Charly’ Enckels.

mimeers

Dochter Livia Enckels is uitermate tevreden met de uitspraak, maar wil toch haar teleurstelling uitdrukken. “In al die jaren werden we door de onderzoekers en de politie over het hoofd gezien en heeft ‘het Kwaad’ veel te weinig een gezicht gekregen.”

Gedurende de vier jaren die voorafgingen aan de uitspraak kreeg Livia de indruk dat zij, haar broer en zusje en haar mama zonder enig medeleven werden behandeld. “We werden nergens bij betrokken en moesten altijd alles via via te horen krijgen”, zegt ze. “Zo kwamen we pas drie dagen na de arrestatie te weten dat Micheline en Benno opgepakt waren. Tot dan toe wisten we niet eens dat zij de daders waren."

Nadat Charly gevonden was, mocht de familie hem niet meer zien van de politie. “Hij moest meteen gecremeerd worden. Waarom heb ik papa nooit meer te zien gekregen? Het had me zo kunnen vooruithelpen tijdens het verwerkingsproces. Slachtofferhulp is ons nooit aangeboden geweest. Ook dit zijn we toevallig te weten gekomen via een nicht van mij." Livia vindt het tot slot spijtig dat de rechtszaak zo weinig de media heeft gehaald.

Lees het volledige interview in Het Belang van Limburg.

Lees ook: Twee verdachten schuldig bevonden aan moord op Charly Enckels

RoRo Foto KH


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio