Vijftiger opgepakt voor dodelijke vechtpartij met huisbaas

In de nacht van zondag op maandag, rond middernacht, kreeg de politiezone Demerdal (Diest - Scherpenheuvel-Zichem) een oproep in verband met een vechtpartij tussen een huurder en een huisbaas in de Bredestraat in Averbode (Scherpenheuvel-Zichem).

drombouts

Toen een politiepatrouille even later ter plaatse kwam troffen de agenten het levenloze lichaam van de verhuurder aan in de woonkamer van het appartement. Het 66-jarige slachtoffer werd door stompe geweldpleging om het leven gebracht, zegt het Leuvense parket.

De verdachte, de 50-jarige huurder, was nog aanwezig op de plaats van de feiten. Hij werd meteen gearresteerd door de politie. Het parket van Leuven heeft onmiddellijk een gerechtelijk onderzoek gevorderd. Het labo, de Federale Gerechtelijke politie (FGP) van Leuven en een wetsdokter kwamen ter plaatse. Ook het Leuvense parket en de onderzoeksrechter stapten ter plaatse af.

De verdachte is maandagnamiddag voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter in Leuven met het oog op zijn aanhouding. Wat de precieze aanleiding was voor het konflikt tussen de huurder en zijn huisbaas is voorlopig nog niet duidelijk.

TB Kaart Google Maps

Meer over Scherpenheuvel-Zichem