Koppel uit Maaseik veroordeeld voor cannabisplantage

De correctionele rechter in Tongeren heeft een paar uit Maaseik veroordeeld tot 20 maanden cel voor het exploiteren van een cannabisplantage. Ze moeten ook ieder 11.000 euro boete betalen en er werd 96.861 euro vermogensvoordeel verbeurd verklaard.

jatimmermans

De feiten speelden zich af in Maaseik tussen 1 januari 2009 en 6 juni 2010. Een 34-jarige man en zijn 48-jarige partner dealden in cannabis en werden betrapt op het uitbaten van een plantage. De feiten werden bewezen en toegegeven in het vooronderzoek, met de verzwarende omstandigheid dat de plantage werd uitgebaat in het bijzijn van hun minderjarige zoon.

De rechter vindt het frappant dat de beklaagden dachten dat hun illegale praktijken niet aan het licht zouden komen. En dat ondanks de dagelijkse mediaberichtgeving over opgerolde plantages in de Maasstreek.

Behalve voor de cannabisplantage stonden beiden ook terecht voor diefstal van elektriciteit. Aan burgerlijke partij Infrax moet het paar 12.764 euro schadevergoeding betalen. Omdat de man en de vrouw verstek lieten gaan, werd de onmiddellijke aanhouding bevolen.

Belga

Foto Photo News

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio