Miljardair wil Titanic II bouwen

De Australische miljardair Clive Palmer heeft maandag plannen onthuld voor de bouw van een moderne versie van de legendarische luxepakketboot Titanic (foto). Het eerste "onzinkbare" exemplaar zonk zowat honderd jaar geleden bij zijn eerste reis na in het noorden van de Atlantische oceaan op een ijsberg te zijn gelopen.

jatimmermans

Clive Palmer, die fortuin in de mijnbouwindustrie heeft gemaakt, heeft de Chinese scheepsbouwer CSC Jinling Shipyard, een staatsbedrijf, met de bouw van de Titanic II belast. In het lastenboek staat dat dit schip precies dezelfde afmetingen moet hebben als zijn illustere voorganger.

De Titanic II zal 840 hutten en negen dekken hebben. Het schip zal ook zo luxueus zijn als het eerste. Wel zal het volgens Palmer "uiteraard" beschikken over de nieuwste technologie alsmede moderne veiligheids- en navigatiesystemen.

De Titanic II zal in het noordelijk halfrond varen. De maidentrip van Engeland naar New York is voor eind 2016 voorzien. De Chinese marine kreeg een uitnodiging om het schip bij deze gelegenheid te escorteren.

Foto Photo News