Kompany klaar voor beslissende stadsderby

Vanavond is Manchester even de hoofdstad van het voetbal. Het Etihad-stadion vormt er het decor voor de clash tussen rivalen Manchester City en Manchester United, met als inzet drie matchen voor het einde: een optie op de titel in de Premier League.

jatimmermans

De plaatsen zijn duur voor het historische duel. Op internet werden tickets te koop aangeboden voor een slordige 3.000 euro en zo'n 400 miljoen kijkers zullen de wedstrijd op televisie volgen. "Deze derby is na de Clásico de grootste ter wereld geworden", blikt Vincent Kompany (foto) vooruit. "Dit is de moeder aller derby's", reageert United-coach Alex Ferguson.

United trekt met een bonus van drie punten naar de vijandige buur. City leek dit seizoen de macht over te nemen van haar rivalen door 28 weken lang op kop te staan in Engeland, maar dankzij acht opeenvolgende zeges nam United het commando over. Een verrassende nederlaag bij Wigan en de 4-4 tegen Everton brachten opnieuw vuurwerk in de titelstrijd. Wint City, dan neemt het op basis van een beter doelsaldo de leiding over.

Bij United wordt alle hoop in de schoenen van Wayne Rooney gelegd. Hij zal een robbertje mogen uitvechten met Vincent Kompany. "Rooney is snel, sterk en scoort makkelijk. Hij is een van de beste spitsen ter wereld", toont Kompany zich op de hoede. De Rode Duivel deed tenslotte nog een oproep aan de City-fans: "Haal het dak er helemaal af! De steun van onze twaalfde man zou wel eens bepalend kunnen worden."

PiVan / KuGu

Foto Photo News