Rustige heropening Montini

Dancing Montini in Brustem heeft zaterdagavond na één week sluiting de deuren weer geopend. Er kwam behoorlijk wat volk naar de rustig verlopen heropening.

jatimmermans

Burgemeester Ludwig Vandenhove (sp.a) had de Montini twee weken geleden voor maximaal drie maanden laten sluiten na verschillende klachten over drugs, geluidshinder en vechtpartijen. De uitbaters gingen hiertegen in verzet bij de Raad van State, waarop de burgemeester terugkwam op de sluiting.

De dancing bleef dus maar één week dicht en opende zaterdag weer de deuren met een spetterend feest. "Ik heb de buurtbewoners net nog uitgenodigd voor een drink", zegt uitbater Eddy Van Den Steen. "Ik zit 30 jaar in de business, maar een sluiting had ik nog nooit meegemaakt. In deze zaak zijn er heel wat onwaarheden verteld. Ik heb veel maatregelen genomen tegen geluidsoverlast. En we gaan zelf op zoek naar drugsdealers. Die horen hier niet thuis."

Intussen is voor midden volgende maand een gesprek tussen de raadsmannen van de uitbaters en de burgemeester gepland. "Dan bekijken we de situatie verder", zegt burgemeester Vandenhove. "De politie heeft zaterdagnacht alvast geen enkele klacht gekregen. De agenten hebben wel gepatrouilleerd, maar er is niets gebeurd." Ook enkele buurtbewoners bevestigen dat het een rustige nacht was. "Ik heb niets gehoord", zegt Etienne. "Vandalisme is er ook niet geweest. Ik hoop dat het zo blijft. Maar vroeger was het sowieso veel erger dan nu."

RaEi

Foto Tom Palmaers


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio