Nog zeker week wisselvallig

Midden- en Oost-Europa worden getrakteerd op een heerlijke lente. In Oostenrijk klom het kwik naar 32 graden, in Litouwen naar 29. Zullen ook wij vandaag een beetje van mooi weer kunnen genieten?

jatimmermans

"Maandag wordt de beste dag van de week", zegt weerman Michel Nulens. Daarna wordt het wisselvallig. April was koud en nat. "Het heeft bijna elke dag geregend", zegt Nulens.

Intussen bakken ze ten oosten van ons in de zon, met zomertemperaturen in onder meer Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije en de Baltische staten. "Dat gebeurt daar deze periode van het jaar wel meer", zegt Nulens. "Oostenrijk ligt trouwens ook zuidelijker dan België. Litouwen niet, maar ook daar komen die hoge temperaturen vaker voor."

En hier? Vandaag wordt het in elk geval mooi. "Van 20 tot zo'n 23 graden. Droog en met redelijk wat zon. Een beetje zoals de late zondagnamiddag."

"Dinsdag krijgen we in de voormiddag regen en is het in de namiddag droger. Woensdag is dat net andersom. De temperaturen schommelen tussen 18 en 20 graden. Donderdag en vrijdag zakt de temperatuur tot zo'n 16 graden en daarna krijgen we 18 tot 20 graden. Maar het blijft zeker tot 8 mei wisselvallig."

LC

Foto: In het Oostenrijkse Innsbruck heerst een hittegolf

Foto Reuters