Eerste zege voor Standard in play-off I

Standard heeft zaterdag op de zesde speeldag van play-Off I in de hoogste voetbalklasse Kortrijk verslagen met 2-0. De Luikenaars boekten zo hun allereerste zege in de play-offs en blijven in de running voor een Europees ticket.

drombouts

Kortrijk zocht zijn soelaas in snelle tegenprikken. De versnelling van Chavarria bracht Pocognoli vaak in de problemen, maar echt doelgevaar kwam daar ook niet uit voort. Op de eerste noemenswaardige poging binnen het kader was het welgeteld 35 minuten wachten. Seijas haalde de trekker over van aan de rand van de zestien en Van Hout moest zich met zijn 2m08 helemaal rekken om de bal onder de lat uit te tikken.

Even later verscheen Gonzalez alleen voor de Lommelse doelman en dit keer hield hij zijn netten schoon met een voetveeg. Vlak voor de pauze was het dan toch raak voor de Rouches. Gonzalez maakte uit een verloren voorzet van Ezekiel een assist. Hij kopte listig naar Seijas, die met de buitenkant van de voet voorbij Van Hout werkte en Standard met een voorsprong de rust instuurde.

Leeggestreden Ezekiel

Standard kwam ook het best uit de kleedkamers. Van Hout moest al snel plat op een poging van Ezekiel en net voor het uur moest hij zich opnieuw gewonnen geven. Zukanovic treuzelde veel te lang om te ontzetten en Goreux snoepte hem zo de bal af op een tiental meter van zijn goal. Ezekiel legde onbaatzuchtig opzij voor Gonzalez die makkelijk binnenschoof. Even later moest een leeggestreden Ezekiel met krampen naar de kant.

Een antwoord van Kortrijk kwam er nooit. Hein Vanhaezebrouck probeerde het wel met een driedubbele wissel, maar de West-Vlamingen slaagden er niet een keer in om Bolats doublure, Anthony Moris, op de proef te nemen daags voor diens 22ste verjaardag. Zo consolideerde Standard makkelijk zijn voorsprong en nadert het opnieuw tot op drie punten van het nummer vier Racing Genk. Kortrijk lijkt zijn laatste troeven in play-off 1 te hebben uitgespeeld.

Stijn JORIS

Scheidsrechter: Joeri Vandevelde. Toeschouwers: 22.000. STANDARD: Moris - Opare, Ciman, Felipe, Pocognoli - Goreux, Buyens, Seijas, Van Damme - Gonzalez - Ezekiel. KV KORTRIJK: Van Hout - Capon, Martin, Zukanovic - Chavarria, De Mets, Pavlovic, Oussalah - Nfor, Veselinovic, Monrose. Vervangingen: 63' Chavarria door Wijns, 63' De Mets door N'Diaye, 63' Nfor door Dejaegere, 68' Ezekiel door Gakpé, 81' Gonzalez door Bjarnason, 85 Seijas door Mpoku. Doelpunten: 43' Seijas 1-0, 58' Gonzalez 2-0. Gele kaarten: Opare (overtreding), Pocognoli (overtreding), Zukanovic (overtreding), Capon (overtreding).

Foto Belga: Gonzalez viert zijn doelpunt voor Standard