Harbaoui leidt Lokeren naar zege tegen Beerschot

Bekerwinnaar Lokeren behaalde tegen Beerschot zijn eerste overwinning in play-off II. Dankzij twee doelpunten van zijn trefzekere spits Hamdi Harbaoui en een derde treffer van Koen Persoons.

drombouts

Thuisploeg Lokeren ging onmiddellijk op zoek naar een vroege openingstreffer en lukte ook in zijn opzet. Na amper tien minuten zette Harbaoui zijn bewaker Wuytens in de wind en nam met een fraaie lobbal vanuit een scherpe hoek ook doelman Maes te grazen.

Beerschot dat nog een kansje maakte om groepswinnaar te worden, was meteen op achtervolgen aangewezen. Aanvankelijk zonder succes want het kon Copa nauwelijks aan het werk zetten. Alleen Nyoni kon even voor dreiging zorgen met een afstandsschot.

De thuisploeg kreeg in de slotfaze van de eerste helft nog de beste kansen om te scoren en de voorsprong te verdubbelen. Twee keer langs centraal verdediger Mijac Maric, evenveel keer op aangeven van Leko. Maar zowel zijn kopbal als zijn schot gingen rakelings naast.

Lokeren had ook in het begin van de tweede helft weinig moeite om een zwak Beerschot op afstand te houden, maar slaagde er niet in verder afstand te nemen. Na het uur kwam beter in de match en het geraakte ook op gelijke hoogte langs Francois op aangeven van Losada. De bezoekers wilden meteen meer en drukten de thuisploeg terug.

Maar het was wel Lokeren dat een tweede keer kon scoren. Opnieuw langs Harbaoui die een afgeweerd schot van Mokulu in de herneming voorbij de Beerschotportier in doel kon duwen. Goed tien minuten voor affluiten legde Koen Persoons de Lokerse zege definitief vast.

Scheidsrechter: Tim Pots. Toeschouwers: 5.376. LOKEREN: Copa, Galitsios, Maric, Gueye, De Bock, De Ceulaer, Trompet, Persoons, De Pauw, Leko, Harbaoui. BEERSCHOT: Maes, Malul, Wuytens, Fjoluson, Van der Heyden, Öztürk, De Decker, Nyoni, Francois, Losada, Laerenbergh. Vervangingen: 44' De Ceulaer door Mokulu, 70' Leko door Patosi, 74' De Pauw door Overmeire, 76' Wuytens door Porokara, 76' Laerenbergh door Dayan. Doelpunten: 10' Harbaoui 1-0, 62' Francois 1-1, 68' Harbaoui 2-1, 82' Persoons 3-1. Gele kaarten: Fjoluson (fout), Wuytens (fout), Leko (fout).

Foto Belga