Zulte klopt groepsleider Bergen

Bergen moet de viering om de groepswinst in play-off II nog een weekje uitstellen, ze lieten zich in de tweede helft bijbenen door Zule Waregem en kregen in de finale nog het deksel op de neus toen invaller Dachelet van dichtbij een corner versierde.

drombouts

Matthys mocht van Scifo nogmaals de eerste helft vanop de bank volgen, terwijl Lepicier voor het eerst sinds 3 maart opnieuw inzetbaar leek. Francky Dury trommelde van zijn kant een handvol beloften op. Het "hartelijk" weerzien tussen Nicaise en Mbaye Leye ging niet door, de Fransman die zijn ex-ploegmaat van Standard een rode kaart aansmeerde in de heenwedstrijd moest wegens een licht letsel aan adductoren eveneens afhaken.

Een gretige thuisploeg probeerde de bezoekers van bij de aanvang tegen de touwen te drukken. Berrier spande zich echter voor de wagen om de opbouw op touw te zetten. Werner moest na een kwartiertje zijn gebied verlaten om een aanstormende Serwy af te remmen. Even later gaf Perbet zijn naamkaartje af, zijn lob plofte echter op het dak van het doel neer. Jarju en Perbet bundelden verder hun krachten terwijl Berrier met gemeten kampwisselingen duimpje Serwy probeerde af te zonderen.

De tweede helft begon aan een hoog tempo met duivelse slaloms van invaller Matthys en een droomkans voor Serwy na een nieuw nummertje van strateeg Berrier. Het was nu echter de beurt aan de gasten om het doel van Werner te bestoken, meerdere bezoekers raakten naarmate het einde naderde door krampen geplaagd. Alleen de loepzuivere kansen ontbraken in een vinnig duel tot invaller Dachelet een corner benutte om een niet onverdiende uitzege te versieren.

Vdl

Toeschouwers: 4500 Scheidsrechter: Tim Pots. BERGEN: Werner, Monteyne, Franquart, Sapina, Debisschop, Pottiez (46' Matthys), Lepicier (46' Nong), Van Imschoot, Ibou, Jarju (77' Matumona), Perbet ZULTE WAREGEM: Bossut, De fauw, D'Haene (72' Dachelet), Colpaert, Hamalainen, Vandenbroucke (84' Sivakov), Berrier, Belghazouani, Trajkovski (84' Christiaens), Hinostroza, Serwy Doelpunten: 89' Dachelet 0-1 Gele kaarten: 17' Sapina, 55' D'Haene, 73' Bossut