Leuven klopt Cercle na dolle slotfase

In een dolle eindfase heeft OH Leuven zich vanuit een verloren gewaande positie naar een overwinning geknokt. Gevolg daarvan is dat op de slotdag drie ploegen nog in aanmerking komen voor de groepszege: Cercle, Lierse en OH Leuven.

drombouts

Leuven was in zijn laatste wedstrijd van het seizoen niet echt goed geïnspireerd. Tegenstander Cercle leek genoeg te hebben had genoeg aan een stevige eerste helft waarin het een maximum puurde uit de geboden kansen.

Lang duurde het niet voor de Bruggelingen aan de bak kwamen. Cornelis kreeg veel ruimte op rechts en zette knap voor. De bal kwam terecht bij Baldé, die de score opende. Goed tien minuutjes later leek de wedstrijd in zijn plooi te liggen. Weer kreeg Cornelis op rechts een zee van ruimte en opnieuw was er Baldé die zich mooi vrij kapte en afwerkte.

Na rust zag het er lang goed uit voor de Bruggelingen, die rustig controleerden en op een verdiende zege leken af te stevenen. Een misrekening, zo bleek, want kort nadat Remacle minder dan een kwartier voor tijd een strafschop had mogen omzetten na duwfout op Ruytinx, was diezelfde Ruytinx de Cercledefensie te vlug af. De bordjes stonden weer in evenwicht, maar Leuven wilde nog meer. Kans na kans volgde, tot Remacle in de slotminuut een geniale ingeving kreeg en vanop twintig meter uithaalde. Zijn schot was zo precies dat Coppens geen kans had tegen de doelpoging.

Leuven speelde zich hiermee onverwacht bij de kanshebbers voor play-off 2 terwijl de troepen van Bob Peeters volgende week nog stevig aan de bak moeten om de winst in de nacompetitie veilig te stellen. Aan den Dreef kan het seizoen niet meer stuk, met deze winst als kers op de taart.

Scheidsrechter: Serge Gumienny. Toeschouwers: 7.500. OH LEUVEN: Lenaerts, Raymaekers, Van Goethem (89' Annys), Remacle, Iakovenko, Ruytinx, Azevedo (58' Salou), Nys (76' Roelandts), Vermeulen, Weuts, Diandy. CERCLE BRUGGE: Coppens, Portier, Evens, Mertens, Vidarsson, Vetokele, Cornelis, Rudy (80' Reis), Baldé, Carvalho, Van Eenoo( 89' Van Roose). Doelpunten: 9' Baldé 0-1, 19' Baldé 0-2, 77' Remacle 1-2 (strafschop), 84' Ruytinx 2-2, 90' Remacle 3-2. Gele kaarten: Van Eeno, Ruytinx. Rode kaart: 77' Mertens

Foto Belga