Lierse snoept KV puntje af

In een aangename derby speelden KV Mechelen en Lierse 1-1 gelijk. Beide doelpunten vielen in de eerste helft. Door de spectaculaire remonte van OHL tegen Cercle wordt in play-off 2A alles beslist op de laatste speeldag. Zowel Cercle, Lierse als OHL maken nog kans op de groepswinst. KV is als enige uitgeteld.

drombouts

Het was een verdediger die al snel de score opende. Maxime Biset knikte een hoekschop van Gorius aan de eerste paal binnen. Lierse begon slap en kon Biebauw nooit echt op de proef stellen. Malinwa leek er meer zin in te hebben en kwam via de bedrijvige Cordaro tweemaal dichtbij de tweede treffer. Eerst vond de ex-Karolo geen ploegmaat na een knappe actie op rechts en even later vond hij met een gemeten voorzet het hoofd van De Witte, maar die kopte moederziel alleen ver naast.

Malinwa leek zonder problemen de rust te halen maar na balverlies van Cordaro moest Biebauw ontzetten voor de aanstormende Bekoe. De bal belandde ongelukkig in de voeten van Claasen en de Zuid-Afrikaan werkte koeltjes af.

De gevleide gelijkmaker deed de bezoekers goed, want ze kwamen met veel meer drang naar voren uit de kleedkamer. De ingevallen Adesanya miste van dichtbij een uitgelezen kans op de 1-2. Hoe dichter het laatste fluitsignaal naderde, hoe meer de Mechelaars op zoek gingen naar het winnende doelpunt.

Kawashima moest eerst alles uit de kast halen om een harde knal van De Witte uit zijn doel te ranselen en schoten van Cordaro, Gorius en Destorme zoefden voorlangs. Ei zo na kreeg de thuisploeg nog het deksel op de neus voor de gemiste kansen maar Adesanya kreeg zijn voet net niet goed genoeg tegen een voorzet van Maric.

ThSt

Scheidsrechter: Colemonts. Toeschouwers: 10.500. KV Mechelen: Biebauw, Chen, Van Hoevelen, Biset, Karahmet, De Witte, Iddi (65' Van Tricht), Wilmet (77' Ruiz), Gorius, Cordaro, Vandenbergh (46' Destorme). Lierse: Kawashima, Ayew, Frans, Saïdi, Gaxa, Wils (76' Huysegems), Maric, Claasen (84' Elgabas), Hairemans, Bidaoui, Bekoe. Doelpunten: 9' Biset 1-0, 44' Claasen 1-1. Gele kaarten: Bidaoui (fout), Karahmet (fout), Saïdi (fout), Bekoe (fout), Biset (fout), Van Hoevelen (fout).

Foto GMAX