Ruime zege voor Port of Antwerp Giants tegen Luik

Port of Antwerp Giants heeft zaterdag in eigen huis een ruime zege geboekt tegen Luik in de eerste klasse van het basketbal. Het werd 64-48. De Antwerpenaars blijven zo tweede met een wedstrijd minder gespeeld dan leider Charleroi. Oostende is nog altijd derde na een 89-72 winst tegen Pepinster.

drombouts

Luik bood zich gehandicapt aan in de Lotto-Arena. Ex-Giant Matela is al langer out wegens een operatie. Ook Waters was er wegens kwetsuur niet bij zodat er slechts 2 Amerikanen overbleven bij de bezoekers. Bij de thuisploeg was Michaël Roll Speelklaar geraakt.

Een ontzettend lange studieronde met veel slordigheden langs beide kanten leverde een teleurstellende 5-4 tussenstand op na liefst zeven minuten. Bij 7-9 kwamen de bezoekrs zelfs verdiend op voorsprong en dat bleven ze ook tot na kwart 1. (7-14) In kwart twee kregen we gelukkig een agressievere thuisploeg. (12-14) maar Jennings (12p) bleef de gesel voor de Giantdefensie.

Luik speelde een stevige zone zodat de Sinjoren het vanop afstand moesten proberen. De driepunters wilden echter niet vallen (3 op 15 eerste helft) zodat Moors en Wilson heel hard moesten werken terug naast de walen te komen. Hopkins met een bom on the buzzer bracht een moeizame 29-27 voorsprong op het bord bij de rust.

Tim black begon in de tweede helft mooie passes uit te delen. Mejri (11p) mocht dunken en de kleinste op het veld, Hopkins (16p), ronde een prachtige alley-oop af. (36-27) Bij de bezoekers vond alleen Bostic nog de weg naar de korf zodat met nog één kwart te gaan 46-34 was. Bommen van Bostic(15p) halveerden de tienpuntenkloof en de mannen van Bastiannini bleven door Hockins hardnekkig aanklampen tot Tim Black (14p) het welletjes vond en met zes punten op rij de overwinning in de Lotto-Arena hield met 64-48.

Port of Antwerp Giants : MEJRI 11, HOPKINS 16, BLACK 14, WILSON 6, MWEMA O, Vaughn 4, Roll 4, Biggs 4, Rademakers O, Moors 5 Luik : MUYA 5, HOCKINS 9, BOSTIC 15, GILLET 5, JENNINGS 12, Iarochevitch 2, Colette 0, Troisfontaines O

Ludo Hendrickx

Foto Patrick De Roo

Meer over Luik