Spanning blijft in play-off II

Cercle Brugge en Bergen leken zaterdagavond op weg naar de finale van play-off II, maar beide ploegen verloren hun partij nog in de slotfase waardoor de beslissing pas in de laatste speeldag van de poulefase valt.

drombouts

Cercle kwam 0-2 voor op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven via Baldé, maar ging uiteindelijk nog met 3-2 ten onder dankzij twee goals van Remacle en eente van Ruytinx. Mertens (Cercle) pakte een rode kaart.

Lierse en KV Mechelen deelden de punten. Biset bracht thuisploeg KVM op voorsprong, maar Claasen zorgde voor de gelijkmaker. Lierse komt zo samen met Leuven op één punt van Cercle, met 8 punten nog altijd leider in groep A.

In groep B had Bergen thuis genoeg aan een punt tegen Zulte Waregem. Lange tijd bleef het 0-0 tot Dachelet in de slotfase de West-Vlamingen alsnog de overwinning bezorgde. Bergen blijft leider, maar Zulte volgt op drie punten.

Voor Beerschot is winst in groep B niet meer mogelijk na een 3-1 nederlaag in Lokeren. Harboui maakte twee doelpunten voor Lokeren.

De groepswinnaars in de finale van play-off II spelen twee keer tegen elkaar. De winnaar daarvan neemt het vervolgens op tegen de nummer vier of vijf van play-off I voor het laatste ticket in de Europa League.

Foto Belga: OH Leuven-Cercle