Anderlecht ruikt titel na verlies van Club

Op de zesde speeldag van play-off I heeft AA Gent in eigen huis Club Brugge geklopt met 2-1. Anderlecht, dat vrijdag Racing Genk versloeg met 0-4, heeft nu zeven punten meer dan Club en staat zo nog dichter bij de titel. AA Gent doet weer volop mee voor de tweede plaats.

drombouts

Standard versloeg later op de avond Kortrijk met 2-0. De Luikenaars boekten zo hun allereerste zege in de play-off I en blijven in de running voor een Europees ticket.

Club kwam in het Ottenstadion al na acht minuten op voorsprong via kapitein Carl Hoefkens, die knap werk van Bacca afwerkte. Maar de Buffalo's brachten in de 24ste minuut de bordjes in evenwicht via Coulibaly, de aanvaller vertrok wel vanuit een buitenspelpositie. In een aangename eerste helft troffen beide teams allebei nog het doelhout, maar gescoord werd er niet meer.

Strafschop

Ook na de pauze bleef het spel aangenaam om volgen. Gent kreeg op het uur een strafschop na een fout van Hoefkens op Smolders. Thijs faalde niet en zette zijn team op 2-1, Club moest met zijn tienen verder na rood voor Hoefkens.

AA Gent kreeg daarna nog enkele uitstekende mogelijkheden om de score uit te diepen, maar Jorgacevic keepte sterk tegen zijn ex-club. Blauw-Zwart zelf leek een kwartier voor tijd op gelijke hoogte te komen, maar het kopbaldoelpunt van Akpala werd afgekeurd omdat de voorafgaande hoekschop de lijn zou hebben overschreden. Het bleef 2-1, Gent trof nog wel tweemaal de lat.

Anderlecht

Vrijdagavond al ging Anderlecht met duidelijke 0-4 cijfers winnen bij landskampioen Genk. Zaterdagavond ontvangt Standard nog Kortrijk. In de stand heeft leider Anderlecht (45) nu al zeven punten meer dan eerste achtervolger Club Brugge (38). Gent staat slechts één puntje achter Club (37).

Als Club Brugge dinsdag (14u30) thuis van Standard verliest en Anderlecht woensdag (20u00) op eigen veld AA Gent klopt, mogen de Brusselaars de champagne ontkurken en hun 31ste landstitel vieren.

Foto's Photo News