Operatoren klagen niet over afschaffing opzegvergoeding

De gsm-operatoren hebben geen problemen met de afschaffing van de opzegvergoeding bij abonnementen. Minister van Economie Johan Vande Lanotte (foto) heeft een wetsontwerp in die zin klaar.

Belga

Volgens het ontwerp kunnen gsm-abonnementen na zes maanden zonder opzegvergoeding worden opgezegd. Het gaat om een eerste maatregelen om de hoge prijzen voor telecom in ons land aan te pakken.

Tariefplan

Mobistar heeft zijn aanbod naar eigen zeggen begin april al afgestemd op het wetsontwerp. "In onze nieuwe tariefplannen zijn alle contracten al opzegbaar na een half jaar", zegt woordvoerster Patti Verdoodt.

Ook Proximus heeft geen probleem met de nieuwe maatregel, al zal dat volgens woordvoerder Jan Margot wel een invloed hebben op de promoties. "Sommige promo's zijn nu eenmaal verbonden aan een vaste abonnementsduur, die zullen verdwijnen", zegt hij.

Margot vindt overigens niet dat de prijzen voor telecom in ons land te hoog zijn. "Test-Aankoop hanteert in zijn onderzoeken foute gebruikersprofielen. Bij een normaal gebruik zijn de prijzen in België niet abnormaal, al heeft Belgacom (moederbedrijf van Proximus, nvdr) nooit de ambitie gehad een prijsvechter te zijn."

Ook Base heeft het over een goede maatregel. "Wij hebben altijd al de ambitie gehad een zo transparant mogelijk portfolio voor te leggen aan de klant."

Belga

Foto Cia Jansen