Stephen Hendry raast verder op WK snooker

De Schot John Higgins heeft zaterdag in de achtste finales van het WK snooker in Sheffield een zware nederlaag moeten slikken tegen zijn landgenoot Stephen Hendry (foto). De zevenvoudige wereldkampioen schaarde zich bij de laatste acht na een duidelijke 13-4 zege in The Crucible, de zwaarste WK-nederlaag ooit voor Higgins.

Belga

In de eerste sessie leek er voor Higgins nog geen vuiltje aan de lucht. De regerende kampioen nam met breaks van 56 en 124 een 3-2 voorsprong maar Hendry, die in zijn eerste wedstrijd al een 147 maximum potte, pakte de laatste drie frames met breaks van 93, 123 en 67.

In de tweede sessie liet Higgins het compleet afweten en kon de 43-jarige Hendry doorstomen naar 12-4. In de derde sessie kreeg Higgins de eerste kans, maar na een zoveelste misser potte Hendry een 64 break weg, goed voor een plaats in de kwartfinales. Daarin neemt hij het in een nieuw Schots duel op tegen Stephen Maguire, die Luca Brecel uit de tweede ronde hield.

Het is al drie jaar geleden dat Hendry zich nog kon plaatsen bij de laatste acht op het WK. Zijn laatste wereldtitel is alweer 13 jaar oud.

Foto Photo News