Keisse wint rit in Ronde van Turkije

Iljo Keisse heeft zaterdag de zevende en voorlaatste etappe in de wielerronde van Turkije ewonnen. Keisse haalde het na een rit over 124 km tussen Kusadasi en Izmir met enkele seconden voorsprong op de rest van het peloton.

drombouts

Op zes kilometer van de streep sprong Keisse weg uit een groepje dat de hele dag voorop had gereden. De renner van Omega Pharma-Quick-Step leek op weg naar een makkelijke zege tot hij in de slotkilometer in een bocht ten val kwam. Keisse krabbelde onmiddellijk recht, legde zijn ketting opnieuw goed en kon nog net standhouden voor zijn concurrenten.

In het klassement behoudt de Bulgaar Ivailo Gabrovski (Konya Torku Seker Spor) de leiderstrui. Zondag eindigt de Ronde van Turkije met een etappe over 121 km met start en aankomst in Istanboel.

Reactie Keisse

"Dit doet enorm veel deugd", aldus Keisse. "Ik lag gebrand op deze overwinning omdat ik hier in Turkije dag na dag voelde dat het beter ging met mijn conditie."

"Van zodra het vaststond dat we kans maakten om voorop te blijven, zette ik op vijf kilometer van het einde vol aan", vervolgde Keisse. "Met een vijftiental seconden voorsprong in de slotkilometer was ik zo goed als zeker van de winst."

"Ik wist dat er nog een gevaarlijke laatste bocht volgde, maar toch schoof mijn voorwiel plots onder me weg en lag ik tegen de grond. Kalm blijven was toen de opdracht, en daarna heeft mijn ervaring van de piste me geholpen. Ik weet hoe moeilijk het is om in een kilometer nog iemand te pakken te krijgen. Ik kon standhouden en dat is een formidabele opsteker."

Belga

Foto Photo News