Evi Van Acker past voor WK en gaat voor Olympische Spelen

Zeilster Evi Van Acker neemt niet deel aan het WK in de Laser Radial-klasse, van 15 tot 20 mei in het Duitse Boltenhagen. De Gentse past voor de titelstrijd om zich optimaal te kunnen voorbereiden op de Olympische Spelen, zo schrijft ze zaterdag op haar blog.

fvangarderen

Van Acker neemt na de wereldbekermanche in Hyères deze week eerst een weekje rust en gaat daarna trainen in het Britse Weymouth, waar deze zomer de wedstrijd om olympisch eremetaal gezeild wordt. Daarvoor neemt ze ook deel aan de wereldbekermanche in Weymouth, van 4 tot 9 juni. Op het Olympic Test Event in Weymouth in augustus vorig jaar behaalde Van Acker zilver, na de Nederlandse Marit Bouwmeester.

Onze landgenote werd deze week tweede op de Olympische Zeilweek in het Franse Hyères, de vierde wereldbekermanche van het seizoen, na de Chinese Lijia Xu. Van Acker omschreef de wedstrijd als "de meest zware die ik ooit gevaren heb, zeker wat betreft fysieke inspanning".

In de wereldbekerstand blijft de winnares van het Vlaams Sportjuweel tweede met 56 punten, na Xu (60 ptn) en voor Bouwmeester (55 ptn).

Belga

Foto: Belga

Meer over Evi Van Acker