Elco van der Geest verliest in tweede ronde EK judo

Op het EK judo in het Russische Chelyabinsk heeft Elco van der Geest zich zaterdag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales in de klasse tot 100 kg.

fvangarderen

In de tweede ronde verloor van der Geest van de Wit-Rus Yauhen Biadulin. Beide mannen scoorden een waza-ari maar een bijkomende yuko voor Biadulin maakte het verschil. Van der Geest kreeg ook een strafpunt.

In zijn eerste kamp had van der Geest, die voor het toernooi sukkelde met een nek- en schouderblessure, de Moldaviër Denis Tachii gevloerd met ippon.

Twee medailles

De bijna 33-jarige van der Geest, een tot Belg genaturaliseerde Nederlander, is de Europees kampioen van 2010. Hij was al zeker van een ticket voor de Olympische Spelen in Londen (27/7-12/8).

Met de uitschakeling van Elco van der Geest zit het EK erop voor België. Charline Van Snick (zilver in -48) en Joachim Bottieau (brons in -81) bezorgden ons land twee medailles. Jasper Lefevere en Kenneth Van Gansbeke (beiden -66), Dirk Van Tichelt (-73) en Ilse Heylen (-52) werden alle vier uitgeschakeld in hun eerste kamp.

Belga