Duizend acteurs voor lipdub van Deruddere op C-Mine (video)

Zo'n duizend Genkse acteurs hebben zaterdag deelgenomen aan de opname van een lipdub in C-Mine. Een lipdub is een film opgenomen in één take. Daarbij schuift de camera van de ene gebeurtenis na de andere terwijl de in beeld komende acteurs een lied zingen. Het stadsbestuur gaf daarvoor opdracht aan filmregisseur Dominique Deruddere.

Nelis Chris

Het resultaat werd zaterdagavond in première getoond in C-Mine. Heel wat verenigingen, vriendenkringen en al dan niet flamboyante individuen kwamen opdagen om deel uit te maken van het uitzonderlijk werk. Op de tonen van 'Get the party started' van Pink staken de Genkenaren hun enthousiasme voor het nieuwe plein niet onder stoelen of banken. Dat kan voortaan de wereld rondgaan op Youtube, sociale media en andere kanalen. Een heel huzarenstukje waarbij het vooral aankomt op een juiste timing. Dat vergde heel wat oefenwerk en telkens weer nieuwe opnames tot de juiste beelden werden ingeblikt.

Burgemeester Wim Dries en ook regisseur Dominique Deruddere, die hulp kreeg van studenten van de MADfaculty, toonden zich achteraf tevreden met het resultaat.

Bekijk hier het filmpje via Youtube:

Chris Nelis

Foto Raymond Lemmens


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio