Verkoop hoestsiroop stijgt door slecht weer

De verkoop van hoestsiropen en keeltabletten piekt opnieuw. Normaal gezien worden deze medicijnen bijna uitsluitend in de winter verkocht, maar door het slechte weer is de vraag opnieuw gestegen. Anti-allergica tegen hooikoorts en dergelijke doen het dan weer minder.

fvangarderen

Hoestsiroop en tabletjes tegen keelpijn, het zijn producten die we meestal in de winter kopen. Maar de voorbije lentemaand piekte de verkoop van die winterse medicijnen opnieuw. Dat is vooral te wijten aan het wisselvallige weer. “We merken dat mensen opnieuw ziek worden. We hebben periodes gekend van goed weer en nu is het weer regenachtig, dat zorgt dat veel mensen verkouden worden”, aldus apotheker Pieter Mertens uit Tongeren.

In tegenstelling tot de hoestsiropen worden de geneesmiddelen tegen hooikoorts en andere allergieën minder verkocht. Dat heeft te maken met de lange winter en de regenachtige periodes.

"Theoretisch gezien bevinden we ons nu in het boomstuifmeelseizoen. In een normaal seizoen begint dat in januari, waar dat nu pas begin februari op gang kwam", klinkt het.

Half mei begint het grasstuifmeelseizoen. Het is afwachten of dat effect zal hebben. Bij goed weer zullen de allergieën in elk geval weer de kop opsteken.

CVDB