Proces over mantelzorgers 104-jarige uitgesteld tot 2013

De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vrijdag de behandeling van een dossier van twee mantelzorgers van een 104-jarige vrouw uitgesteld tot 15 februari 2013.

ldingenen

De twee zijn door het het OCMW van Houthalen-Helchteren gedagvaard wegens laster en eerroof, omdat ze op een website kritiek uitten op dat OCMW. De hoogbejaarde Antonia Nouwens moest na een verblijf van elf jaar het OCMW-rusthuis Vinkenhof verlaten. Haar twee mantelzorgers openden een website waarop ze niet alleen hun bekommernissen over ouderenzorg neerpenden, maar ook de werking van het rusthuis aan een kritische blik onderwierpen. Volgens de mantelzorgers werden ze uit het rusthuis weggepest. Het OCMW aanzag die bewering als laster en eerroof.

Eerder had de OCMW-voorzitter al procedures opgestart met onder meer een eis tot het verwijderen van webpublicaties. Het hof van beroep in Antwerpen wees die eis af. In 2010 werd de mantelzorgers de toegang tot het rusthuis geweigerd. Ze zagen zich dan genoodzaakt de 104-jarige Antonia naar een ander rusthuis te verhuizen. De vrouw was vrijdag in eigen persoon aanwezig op de rechtszitting in Hasselt.

Meer over OCMW

Aangeboden door onze partners