ACOD dreigt met algemene cipiersstaking

Print
ACOD dreigt met algemene cipiersstaking

ACOD dreigt met algemene cipiersstaking

De socialistische overheidsvakbond ACOD dreigt met een staking in de gevangenissen indien ze vrijdag voor 13 uur "geen positief antwoord" krijgt van de federale regering. Aanleiding zijn de besparingen bij justitie, waardoor 393 jobs op de helling staan. Minister van Justitie, Annemie Turtelboom (Open Vld), zal de vakbonden van de cipiers daarom om 15.30u ontvangen op haar kabinet.

De algemene staking zou dinsdagavond om 22 uur beginnen en doorgaan tot donderdagochtend 6 uur, zo waarschuwt federaal secretaris Michel Jacobs van ACOD-CGSP.

Minister van Begroting, Olivier Chastel (MR), had vrijdagochtend op de Franstalige radio Bel-RTL gezegd dat hij binnen de budgetbeperkingen van Justitie het aantal cipiers toch op peil wil houden. Het federale kernkabinet buigt zich opnieuw over het dossier van de besparingen in het gevangeniswezen. "Ons doel is niet om cipiers te schrappen uit de gevangenissen", verzekerde Chastel. "Er moet een oplossing worden gevonden binnen het budget van Justitie".

Bevoegd minister Annemie Turtelboom had eerder ook al laten weten dat ze de 393 jobs die op de helling staan, wil behouden. Volgens haar zal dit wel onvermijdelijk geld kosten. Met de stakingsactie voert de ACOD de druk op de federale ministers op.

NVDE
Bron: Belga Foto: Photo News