Ireen Houben: "Relatie met Jos Ghysen was onder dwang"

Print
Ireen Houben: "Relatie met Jos Ghysen was onder dwang"

Ireen Houben: Relatie met Jos Ghysen was onder dwang

Ireen Houben, de vroegere assistente van Jos Ghysen, ontkent dat ze een relatie heeft gehad met de voormalige radiomaker. "Ik had een prille relatie, maar niet met hem. Als hij spreekt over een relatie met mij, dan gaat het over een relatie onder dwang", reageerde de vrouw op het VRT-middagjournaal.

Zowel Jos Ghysen zelf als de ex-BRT-baas Piet Van Roe beweren dat de assistente en haar baas een relatie hadden en dat die is stukgelopen, waarop Van Roe Houben overplaatse.

"Het was machtsmisbruik in alle vormen", weerlegt Ireen Houben die verklaringen. "Hij zag dat ik een makkelijke prooi was omdat ik als jonge vrouw moest zorgen voor mijn zieke ouders. Ik was kwetsbaar."

"Bont en blauw"

Ireen zegt dat ze in de tijd dat ze voor Jos Ghysen werkte (tussen 1968 en 1987) een prille relatie had met iemand anders. "Toen volgde Jos Ghysen mij zelfs. Terug op de werkvloer sloeg hij me bont en blauw. Ik was alleen van hem, zijn bezit, van niemand anders."

Ireen ging na de feiten in therapie maar denkt nog vaak terug aan wat er gebeurd is. "Telkens zulke feiten in de media komen, wordt alles weer opengereten", besluit ze.

De VRT benadrukt dat voormalige medewerkers die menen het voorwerp te zijn geweest van ongewenst gedrag vanwege hun collega's, van de toenmalige BRT of de VRT, alsnog een klacht kunnen indienen tegen de betrokkenen bij de bevoegde instanties.

Lees ook: de expertenpagina van John De Wit.

Meer over de wet die ongewenst seksueel gedrag op het werk aanpakt, vindt U op Jos Ghysen: "Het is flauwekul"

Foto VRT