"Jos Ghysen agresseerde jarenlang VRT-medewerkster"

Print
"Jos Ghysen agresseerde jarenlang VRT-medewerkster"

Jos Ghysen agresseerde jarenlang VRT-medewerkster

Hasselt - De Vlaamse ex-radiopresentator Jos Ghysen (85) heeft volgens gewezen VRT-producer Kris Smet jarenlang een medewerkster van de openbare omroep seksueel geïntimideerd. Dat zei ze dinsdagavond in het televisieprogramma 'Reyers Laat'.

Kris Smet was in het programma te gast omdat ze een boekje wilde opendoen over de seksuele intimiteiten bij de openbare omroep. In een opiniestuk in De Standaard getuigde ze over haar eigen ervaringen. Op dat forum was een bericht binnengekomen van een ex-medewerkster van de voormalige BRT.

"Ja, ik wil een naam noemen", zei Smet. "Op het forum was er vandaag een antwoord van Ireen Houben. Misschien nog wel gekend, dat was een Limburgse radiomevrouw. Zij is jaren zwaar geagresseerd door Jos Ghysen, de man van 'Het Schurend Scharniertje'. Zij heeft daar ontzettend onder geleden."

Volgens Smet ging het zo ver dat het slachtoffer naar haar toenmalige directeur Cas Goossens is gestapt. "Cas heeft toen gezegd 'Ach meisje, over een tiental jaar is hij met pensioen. Kijk de kat nog maar even uit de boom. Ik kan niets doen, want dit is het boegbeeld van Limburg."

Smet vervolgde dat er ook typistes en regieassistentes bij de openbare omroep het slachtoffer zijn geworden van ongewenste intimiteiten.

Foto Dick Demey


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio