Slachtoffer die internaatbeheerder ontmaskerde: "Cel haalt niks uit"

Print
Slachtoffer die internaatbeheerder ontmaskerde: "Cel haalt niks uit"

Slachtoffer die internaatbeheerder ontmaskerde: Cel haalt niks uit

Heusden-Zolder - Laurent Veekmans (21), een van de slachtoffers van Tom Leyssens, reageert met gemengde gevoelens op de veroordeling. “Hij heeft de celstraf gekregen die tegen hem gevorderd werd, maar die drie jaar zullen niets uithalen. Die man zal nooit tot inzicht komen”, zegt Veekmans, die Leyssens vorig jaar ontmaskerde.

Hasselaar Laurent Veekmans (21) verbleef acht jaar op het internaat van het Sint-Franciscuscollege van Heusden-Zolder en is zelf een van de slachtoffers van Tom Leyssens. “Ik denk niet dat die drie jaar gevangenis iets gaan uithalen. Die man heeft nog altijd niet begrepen wat een schade hij heeft aangericht. Hij zal nooit tot inzicht komen. Ook niet na die gevangenisstraf.”

Veekmans meent zelfs dat internaatbeheerder Leyssens aan de rechtszaak “een gevoel van overwinning” overhoudt. "Dat zoveel jongens geen klacht hebben ingediend, daar geniet hij van. Dat geeft hem het gevoel dat hij nog altijd heel wat slachtoffers in zijn macht heeft.”

Ontmaskering

Laurent Veekmans was ook de man die internaatbeheerder Tom Leyssens vorig jaar wist te ontmaskeren. “Ik hoorde in die tijd van verschillende internaatvrienden dat zij gestalkt werden door meisjes via mail, MSN en Facebook."

"Ik ben op zoek gegaan naar de verzender van die mails en toen ben ik bij internaatbeheerder Tom Leyssens uitgekomen", vertelt hij. "Ik heb zijn computer gekraakt en heb daar een massa seksueel getinte foto’s gevonden.” Veekmans kaartte het probleem in maart 2011 aan op school en zo werd de internaatbeheerder uiteindelijk ontmaskerd.

Lees vandaag het volledige verhaal in Het Belang van Limburg.

Lees ook: Drie jaar cel voor pedofiele internaatbeheerder

KoSn
Foto SvDi

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio