Krantenwinkel wil zelf loterijwinst klant innen

Print
Krantenwinkel wil zelf loterijwinst klant innen

Krantenwinkel wil zelf loterijwinst klant innen

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft de uitbaters van een krantenwinkel in Nijlen vrijgesproken, nadat zij ervan beschuldigd werden zelf de loterijwinst te hebben willen innen van een onbekende klant. De twee riskeerden een gevangenisstraf van 6 maanden en een geldboete van 550 euro, maar de rechtbank oordeelde dat er geen bewijs was van bedrieglijk inzicht.

Raoul H. en zijn echtgenote Annouk B. stonden terecht voor misbruik van vertrouwen van een klant in hun krantenwinkel en poging tot oplichting ten aanzien van de Nationale Loterij, omdat ze hadden geprobeerd om de winst van een biljet te innen. De echtgenote van H. baat een krantenwinkel uit waar een verkooppunt van de Nationale Loterij was. Zelf werkt hij soms mee als het druk was.

De man bood zich op 30 augustus 2010 aan in het uitbetalingskantoor van de loterij met een biljet dat 3.389,50 euro winst moest opleveren. Na identiteitscontrole bleek dat hij zelf verbonden was aan een verkooppunt, waarop hem gevraagd werd naar de herkomst van het biljet.

In een eerste verklaring zei de man dat hij het op de grond gevonden had, later beweerde hij dat het op de toog was achtergebleven tijdens een druk moment en dat hij niet wist aan welke klant het toebehoorde. Omdat drie weken later nog niemand er was naar komen vragen, besloot hij het zelf te innen.

Belga

Foto Photo News