Bejaarde potloodventer veroordeeld tot celstraf

Een gepensioneerd Lommelaar (73) is reeds meermaals met Justitie in aanraking gekomen omdat hij het 'potloodventen' niet kan laten. Vrijdag heeft de Hasseltse correctionele rechtbank hem andermaal voor deze vorm van openbare zedenschennis veroordeeld, dit keer tot een celstraf van vier maanden en tot een boete van 143 euro.

Jacques Nijssens

In januari vorig jaar toonde hij zijn geslachtsdeel aan een dame die met een kinderwagen op wandel was in Overpelt. In de wagen lag haar dochtertje van ruim anderhalf jaar.

Zijn advocaat beaamde dat de beklaagde eerder al voor gelijkaardige feiten veroordeeld was en gaf toe dat de man wel eens verzuimde de medicatie voor zijn probleem in te nemen.

De psychiater die hem behandelt, heeft dan ook aan de thuisverpleging gevraagd erop toe te zien dat de man dagelijks de voorgeschreven pillen slikt. Dat gebeurt intussen sinds februari vorig jaar - één maand na het misdrijf waarvoor hij thans terechtstond - en blijkbaar met succes. Er hebben zich immers geen nieuwe feiten voorgedaan.

JaNi


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio