Jelle Vanendert: "Parcours LBL past beter bij mij dan de Waalse Pijl"

Na een tweede plaats in de Amstel Gold Race en een vierde in de Waalse Pijl, zet Jelle Vanendert zijn zoektocht naar een eerste klassieke zege zondag verder in Luik-Bastenaken-Luik. De Limburger gelooft zelf opnieuw in het podium. "Dit parcours past beter bij mijn mogelijkheden dan dat van de Waalse Pijl", vertelt hij vrijdag.

fvangarderen

"La Doyenne is 60 kilometer langer en dus meer afmattend, met ook verschillende cruciale punten. Ik hoop op een lange afvallingswedstrijd, zodat er in Ans geen grote groep meer overblijft", aldus Vanendert. "Het liefst zou ik hebben dat de koers losbarst op de Côte de Wanne. Ik denk dat dat mogelijk moet zijn na de twee gesloten wedstrijden de voorbije week. In Luik hebben ook meerdere ploegen baat bij een ander scenario dan dat van de Cauberg en de Muur van Hoei."

"Astana is het gevaarlijkst"

Vanendert is samen met Jurgen Van den Broeck kopman bij Lotto-Belisol. Hij hoopt ook op de steun van andere ploegen voor een ideaal koersscenario. "Ik denk dat ook Katusha, BMC en Astana op zo'n verloop hopen. Een uitgesproken favoriet zoals we die vorig jaar met Philippe Gilbert hadden, is er niet. Zelfs Joaquim Rodriguez niet, want die had woensdag de slotklim als zijn grote voordeel."

De revelatie van vorig seizoen ziet Astana als de gevaarlijkste ploeg. "Die hebben meerdere renners van het niveau Gasparotto. Maar Lotto is ook sterk, met verschillende renners die mee kunnen schuiven in een vroege ontsnapping. En voor de finale kan ik op Jurgen rekenen."

Belga

Foto: Photonews