Janssen komt wellicht zelf naar proces achter gesloten deuren

Het proces tegen drievoudig moordenaar Ronald Janssen gaat op 10 september van start. Vandaag kwam hij niet opdagen voor de inleidende zitting voor de correctionele rechtbank in Hasselt maar wellicht zal hij de debatten in september zelf bijwonen.

fvranckx

Adam Miskovic, de advocaat van Janssen, en ook de meeste advocaten van de slachtoffers, vroegen om de debatten achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. Toch willen enkele slachtoffers aanwezig zijn om Janssen met zijn daden te confronteren.

Janssen moet zich verantwoorden voor een reeks verkrachtingen en aanrandingen, onder meer tijdens Boerenrock in Kortenaken, op het Bluesfestival in Peer en in studentenhuizen in Hasselt en Leuven. In totaal gaat het om tien vrouwelijke slachtoffers, van wie er zich acht burgerlijke partij stellen.

Het openbaar ministerie gaat geen bijkomende straf vorderen omdat Janssen in oktober vorig jaar tot levenslang werd veroordeeld voor de moorden op Annick Van Uytsel, Shana Appeltans en Kevin Paulus, de zwaarste straf in ons land. Elke andere straf werkt 'opslorpend'.

Lees ook: Voorzitter Voetbalbond verdedigt slachtoffer Ronald Janssen

CV/NV Archieffoto PhotoNews