Wasilewski kent pas zaterdag straf voor aanslag op Delorge

Marcin Wasilewski moet nog tot morgen wachten op een mogelijke straf voor de elleboogstoot die hij uitdeelde aan STVV-middenvelder Peter Delorge. Het Beroepscomité van de Belgische Voetbalbond heeft vrijdag het beroep van Anderlecht in de zaak rond de schorsing van hun verdediger behandeld maar doet velt pas morgen een vonnis.

fvranckx

De Poolse rechtsback van Paars-Wit werd op 3 april door het Sportcomité voor zes wedstrijden (waarvan twee voorwaardelijk) effectief geschorst op basis van videobeelden. 'Wasyl' had op 18 maart in de wedstrijd op verplaatsing bij Sint-Truiden (2-2) middenvelder Peter Delorge een flinke elleboogstoot in het gezicht gegeven, maar scheidsrechter Sam Loeman liet de fase onbestraft.

Delorge was even buiten bewustzijn en hield een barst in zijn neus over aan zijn treffen met Wasilewski. Anderlecht ging niet akkoord met de beslissing van het Sportcomité en tekende beroep aan.

Als de schorsing van Wasilewski behouden blijft of ingekort wordt, wordt hij pas vanaf maandag geschorst. Hij kan dus sowieso in actie komen in de topper van zondag op het veld van Club Brugge.

Belga