MIVB-topman nuanceert 'uitmelken klanten'

Directeur-generaal ad interim van de MIVB Kris Lauwers nuanceert vrijdag in een reactie de uitspraken die hij deed in een interview met een krant van De Persgroep. Lauwers pleitte er in de krant onder meer voor om de klant "meer uit te melken". Hij zei in het interview ook dat hij twijfels heeft bij de abonnementen, omdat die mensen "alleen maar aanmoedigen om zo veel mogelijk het openbaar vervoer te gebruiken".

ikerremans

"Uiteindelijk willen we er voor zorgen dat mensen veel bewuster omgaan met hun mobiliteit. Dat ze nadenken over het meest aangepaste vervoermiddel op het juiste moment en niet systematisch de auto nemen. In veel gevallen is het openbaar vervoer de beste oplossing. Maar in sommige gevallen, bijvoorbeeld voor heel korte trajecten, moet je jezelf de vraag durven stellen of je niet beter te voet of met de fiets gaat. Het uiteindelijke doel is vooral minder auto's in de stad", reageert Lauwers vrijdag.

De MIVB-topman herhaalt in de reactie dat de MIVB meer geld nodig heeft. "Als we de Brusselse belastingbetaler niet helemaal willen uitpersen, zullen we dus alternatieven moeten vinden." Een van de mogelijkheden is "dat de reiziger een correcte prijs betaalt. Iedereen moet beseffen dat wie vandaag bus, tram of metro neemt slechts een fractie van de werkelijke kost betaalt. Het moet daarbij wel duidelijk zijn dat er voor mensen die minder bemiddeld zijn altijd sociale tarieven zullen moeten bestaan."

Lees ook:

"Uitmelken klanten MIVB is hopelijk een verspreking" MIVB-topman: "Klant moet worden uitgemolken"

Belga

Meer over MIVB